• paddenstoel
 • LEVEN Blijven leren
 • leven

  Leer elke dag iets nieuws

  Leer elke dag iets nieuws is een uitdaging die je helpt om gelukkiger te leven.

  Geld maakt niet gelukkig, maar wat maakt je dan wel gelukkig. Op onze zoektocht naar geluk kwamen wij veel antwoorden tegen op deze vraag.

  Een van de dingen die veel wordt genoemd is “Blijven groeien, Blijven leren”. In de natuur is het zo dat alles wat niet groeit dood is. En hoewel wij niet echt dood gaan als we niet groeien en niets nieuws leren, kan het wel z voelen.

  Hoe zou het zijn om gewoon weer gelukkig te zijn? -
  Frank de Moei – Capedium Training & Coaching


  Blijven leren

  Leer elke dag iets nieuws is een uitdaging die je helpt om gelukkiger te leven.

  Wanneer je iedere dag iets leert, hoe klein ook, wordt je iedere dag een beter mens, groei je iedere dag als mens.

  Bovendien groeit je zelfvertrouwen wanneer je iedere dag iets nieuws leert, je wordt sterker en sterker en krijgt steeds meer controle over je leven.
  Boekentip:


  Doelen

  Belangrijk hierbij is dat je jezelf een doel stelt waar je naar wilt streven. Dit doel moet een aantrekkelijk doel zijn waar je graag naar toe wilt. Een doel wat je dolgraag zou willen bereiken is de beste keuze.

  Het doet er niet toe of anderen die een juist doel voor jou vinden, het gaat erom of jij dit doel zou willen halen. Het mag ook zeker wel een heel groot doel zijn, als je zelf er maar in kunt geloven dat je het kunt bereiken.

  Het heeft bijvoorbeeld niet zoveel zin om jezelf als doel te stellen om zonder zuurstof een uur onder water te kunnen zwemmen, dat is een onmogelijk doel.  Wat wil je leren

  Je kunt jezelf een bepaald doel stellen zoals het leren van een nieuwe vreemde taal.

  Misschien heb je altijd Spaans willen leren omdat Spaans in veel delen van de wereld gesproken wordt. Je kunt jezelf dan tot doel stellen om iedere dag een nieuw woord te leren spreken en schrijven.

  Je kunt ook een heel ander leerdoel voor jezelf stellen, misschien wil je iedere week een boek lezen van de bestseller lijst.

  Of misschien wil je iedere dag een paar minuten langer hardlopen om zo langzaam maar zeker een steeds betere loper te worden.

  Misschien wil je iedere maand iemand toevoegen aan je vriendenkring, of iedere twee maanden.
  Boekentip:


  Kaizen

  De Japanners hebben hier een speciale techniek voor die Kaizen "Veranderen naar beter" genoemd wordt.

  Ook hierbij gaat het om kleine verbeteringen, piepkleine verbeteringen soms zelf.

  Maar wel continue uitgevoerd. Iedere dag weer een klein beetje beter. Een heel klein stapje is makkelijk om te doen en om vol te houden en toch bereik je op den duur je doel.

  Je kunt dit overal op toepassen, ook bijvoorbeeld op je wens om af te vallen. In een keer veel eten laten staan is een lastige opgave om vol te houden.

  Maar iedere dag of iedere twee dagen en kwart lepeltje suiker minder in je koffie is goed te doen, net zo lang tot je geleerd hebt om je koffie zonder suiker te drinken.

  En dan ga je door met je volgende doel.

  Wil je meer lezen over Kaizen, bekijk dan eens dit boek: De kunst van Kaizen


 • gelukkig zijn
 • Hoe word je gelukkig?

  Deze e-cursus helpt je gelukkig te zijn met jezelf en je leven. Je ontdekt waarom je dat (tot nu toe) nog niet is gelukt. Met praktische en effectieve inzichten begeleid Frank de Moei (professionele coach en trainer) je stap voor stap door dit proces. Het is eenvoudig en iedereen kan het leren.
  Lees hier verder: Gelukkig zijn Gelukkig blijven

Andere interessante artikelen:
Boekentip:

 • leren leren
 • Leer als een speer

  Leer sneller,beter en leuker. Er zijn technieken waarmee je beter leert leren en die het ook leuker en sneller maken. Dit boek geeft een overzicht van deze technieken. • gelukkig leven
 • Achter elk gelukkig leven staat een overvolle kliko

  Dit boek verandert je denken over geluk en stimuleert je om bij jezelf na te gaan hoe je ervoor staat. Het maakt je duidelijk hoe belangrijk het is dat je je 'hoofdschakelaars' omzet en dat een gelukkig leven vooral zit in je dagelijkse denken, zeggen en doen.


 • kaizen
 • De kunst van Kaizen

  Met kleine stappen naar grote doelen. De gedachte is eenvoudig: Grote veranderingen komen tot stand door kleine stapjes te nemen in de richting van je doel.


 • gelukkig worden
 • Gelukkig zijn

  In dit boekje vindt u technieken en oefeningen die u helpen het ware geluk te ontdekken. U leert onder andere positief te denken, uw dankbaarheid te uiten, te genieten en voldoening te vinden in wat u doet en hebt.


 • gelikkig worden
 • Hoe word ik gelukkig ?

  In Hoe word ik gelukkig? geeft Guus Kuijer een simpel antwoord op de vraag die in de titel wordt gesteld: wie leert van een ander, over een ander of met een ander, heeft een rijk leven.


dromen en doen

Wat zou jij het liefste doen als je niet gehinderd werd door tijd, geld, verplichtingen of andere beperkingen? Een wereldreis maken
meer leuke dingen doen
een eigen bedrijf beginnen
jouw droombaan vinden
emigreren?
Wat je droom ook is, begin er NU aan, is Esthers Jacobs belangrijkste advies. Lees meer over dit boek: Wat is jouw droom?

populaire artikelen
 • thailand
  Dankbaarheid

  Dankbaar zijn voor alles wat je hebt, kan je meer geluk in je leven brengen. Kijk naar wat je wel hebt in plaats van te denken aan wat je mist.

 • welk bedrijf beginnen
  Welk bedrijf past bij jou

  Wil je voor jezelf beginnen en je eigen onderneming gaan starten? Je eigen baas worden en alle beslissingen zelf nemen? Hier vind je tips en informatie over het starten van een eigen bedrijf.

 • mindfulness
  Mindfulness

  Wij leven gehaast en proberen veel dingen tegelijkertijd te doen. Daardoor krijgt niets echt onze aandacht. Mindfulness oefeningen kunnen je helpen.

boekentip

E-cursus