• persoonlijkheids tests
 • werken Persoonlijkheidstests
 • werken

  Vind je zo je ideale baan?

  Veel mensen die op zoek zijn naar hun ideale baan, doen een of andere persoonlijkheids test om uit te vinden wat voor werk het beste bij hen zou passen.

  Hoe zou het zijn om het werk te doen waar je van droomt? -
  Frank de Moei – Capedium Training & Coaching,
  auteur van de cursus Vind je ideale baan.


  Myer-Briggs MBTI

  Helaas blijkt dat persooblijkheids testen vaak weinig zeggen over hoe je persoonlijkheid echt in elkaar zit.

  Neem nu de bekende Myers-Briggs test, die op dit moment gezien wordt als een zeer betrouwbare test.

  Deze test ligt al jaren onder kritiek van psychologen vanwege zijn onbetrouwbaarheid. Wanneer je de test na bijvoorbeeld vijf weken nog een keer doet heb je tussen de 40 en 75 procent kans dat je in een hele andere persoonlijkheidscategorie terecht komt.


  Carriere keuze

  Psycholoog David Pittenger betoogt dat er geen bewijs is dat een bepaald type persoonlijkheid een succes in een bepaald beroep voorspelt. Hij vraagt dan ook om voorzichtig om te gaan met deze test als het gaat om carriere keuzes.


  Carl Jung

  Even wat historie over deze bekende test. De test is ontwikkeld tijdens de tweede wereldoorlog door twee dames (Myer en Briggs).

  Deze dames wilden een beroepskeuze test ontwikkelen waarmee vrouwen er achter konden komen wat voor hen de beste baan was.

  Zij waren geen wetenschappers, geen psychologen, maar wel zeer geïnteresseerd in het werk van Carl Jung.


  Zwart of Wit

  Een van de kritieken op deze test is dat de keuzes voor de antwoorden vaak te beperkend zijn. Je moet kiezen of wit of zwart, terwijl er zoals we weten, ook vele tinten grijs zijn. Een menselijke persoonlijkheid zit is veel gecompliceerder dan de antwoorden op deze test toelaten.


  Vertrouw op je eigen intuitïe

  Een persoonlijkheids test, kan je helpen om er achter te komen wat voor werk je zou kunnen gaan doen, maar wees er wel voorzichtig mee en vertrouw er niet volledig op.

  Wanneer je zelf het gevoel hebt dat de uitkomst, van welke persoonlijkheids test dan ook niet klopt, dan heb je waarschijnlijk gelijk. Ga dan liever uit van je eigen intuïtie dan dat je iets gaat doen wat uiteindelijk toch niet bij je blijkt te passen.

  Alles over psychologische tests

  Wil je meer weten over het hoe en waarom van psychologische tests lees dan het boek "Alles over psychologische tests" van J.J.R. van Minden.
  Alles over psychologische tests is een boek wat alles bevat wat je moet weten over psychologische tests. Dit boek biedt je:
  - een degelijke voorbereiding op de testdag;
  - inzicht in de meest gebruikte tests;
  - voorbeeldvragen en oefentests;
  - tips en trucs om tijdnood en stress te voorkomen;
  - advies om zo nodig bezwaar aan te tekenen.

  Het boek is te koop bij Bol.com

 • je ideale baan
 • Ontdek je passie en overwin je angst

  Hoe zou het zijn om elke dag op te staan en het werk te doen dat je altijd al hebt willen doen? Frank de Moei (professionele coach en trainer) heeft de E-cursus Vind Je Ideale Baan ontwikkeld die jou direct het beste inzicht in het vinden van je ideale baan geeft.
  Lees hier verder: Vind Je Ideale Baan

Andere interessante artikelen:
Boekentip:

 • slagen psychologische test
 • Slagen voor elke psychologische test

  Slagen voor elke psychologische test geeft u de ultieme training waardoor u gegarandeerd een aanmerkelijke voorsprong neemt. U leert volgens welke principes de verschillende tests zijn opgebouwd, waardoor u zich doelmatiger kunt voorbereiden.


  Nu te koop bij Bol.com


 • training voor psychologische test
 • Trainingsprogramma voor de psychologische test

  Aanwijzingen, voorbeelden en oplossingen voor een succesvolle test. Er zijn drie soorten oefeningen: intelligentie-tests (7 varianten); beroepsgerichte tests (7 varianten) en opgaven m.b.t. algemene ontwikkeling (8 onderdelen).


  Nu te koop bij Bol.com


 • baan gezocht die past
 • Gezocht: een baan die bij me past!

  Op basis van de Myers-Briggs Type Indicator MBTI. Dit is een praktisch en aantrekkelijk werkboek dat een nieuw licht op jezelf en je carrièrekeuze kan werpen.
  Nu te koop bij Bol.com
 • werk dat bij je past
 • Werk vinden dat bij je past

  Hoe doe je dat? Dé absolute droombaan is een illusie, maar werk dat de kwaliteit van uw hele leven op een hoger plan tilt, wil iedereen wel. In deze gids helpt Krznaric u dat werk te vinden.
  Nu te koop bij Bol.com
Boekentip:

dromen en doen

Wat zou jij het liefste doen als je niet gehinderd werd door tijd, geld, verplichtingen of andere beperkingen? Een wereldreis maken
meer leuke dingen doen
een eigen bedrijf beginnen
jouw droombaan vinden
emigreren?
Wat je droom ook is, begin er NU aan, is Esthers Jacobs belangrijkste advies. Lees meer over dit boek: Wat is jouw droom?

populaire artikelen
 • thailand
  Dankbaarheid

  Dankbaar zijn voor alles wat je hebt, kan je meer geluk in je leven brengen. Kijk naar wat je wel hebt in plaats van te denken aan wat je mist.

 • welk bedrijf beginnen
  Welk bedrijf past bij jou

  Wil je voor jezelf beginnen en je eigen onderneming gaan starten? Je eigen baas worden en alle beslissingen zelf nemen? Hier vind je tips en informatie over het starten van een eigen bedrijf.

 • mindfulness
  Mindfulness

  Wij leven gehaast en proberen veel dingen tegelijkertijd te doen. Daardoor krijgt niets echt onze aandacht. Mindfulness oefeningen kunnen je helpen.

opleiding levenscoach
boekentip

E-cursus


Verder lezen:

Wil je meer lezen, of je voorbereiden op een psychologische test, dan vind je hier een aantal relevante boeken: