• bloem
 • leven Routine en sleur
 • leven

  Ontsnappen aan de routine

  Kijk je ook wel eens naar het programma “Ik vertrek”? En betrap je jezelf er dan op dat je dat eigenlijk ook wel zou willen. Maar dan beter voorbereid, want jij zou natuurlijk nooit zonder deugdelijk contract een restaurant of B&B overnemen.

  Je ziet jezelf al het avontuur aangaan in gedachten. Alles achterlatend en naar een grotendeels onbekend land vertrekken.

  Of luister je wel eens met een licht gevoel van jaloezie naar een verhaal van iemand die er gewoon een jaar, of langer tussenuit is gegaan.

  En die bijna van de wind heeft geleefd in een warm en ver land. Die misschien wel verslaafd is geraakt aan reizen. Verslaafd aan de kick die het bezoeken van vreemde landen geeft en aan het zoeken van de allergoedkoopste manier van reizen.

  'The human spirit lives on creativity and dies in conformity and routine.'-
  Vilayat Inayat Khan


  Blijven zitten waar je zit

  En toch… doe je het niet. Je blijft zogezegd zitten waar je zit.

  Je voelt je misschien te oud. Je hebt misschien kinderen die je niet mee kunt nemen en die je niet wilt achterlaten. Misschien hebben je ouders je hulp wel nodig.

  En misschien vind je het gewoon veel te eng en wil je niet je baan opzeggen om daarna misschien wel nooit meer aan de bak te komen.  Maar het blijft toch wel een beetje knagen

  Op sommige momenten meer dan op andere, maar het laat je niet helemaal los.

  Er zijn zelfs dagen dat je het bijltje het liefst per direct zou willen neergooien en direct je koffers zou willen pakken om met de noorderzon te vertrekken.

  En toch… doe je het niet. En je bent niet de enige. De meeste mensen nemen geen ontslag en vertrekken naar het buitenland.

  Maar dat neemt niet weg dat veel mensen wel behoefte hebben aan wat meer spanning en avontuur.  Ontsnappen

  Hoe kun je nu toch ontsnappen aan de routine en meer avontuur in je leven brengen?

  Er is een manier om vandaag direct meer avontuur en uitdaging in je leven te brengen. En net zo veel of zo weinig als bij jou en je situatie past.

  Alles opgeven en reizen is niet de enige oplossing om meer uitdaging in je leven te brengen.

  Kijk eens naar wat je zoal doet op een dag. Bezoek je steeds dezelfde websites om te lezen wat daar geschreven wordt? Kijk je altijd naar dezelfde TV programma's en luister je naar dezelfde radio programma's?

  Je kunt al verandering in je leven aanbrengen door eens naar een heel ander soort website te gaan. En door naar een heel andere zender te kijken dan je normaal gesproken doet.

  Bezoek eens een Spaanse of Poolse website en probeer (zonder google translate..) te begrijpen wat daar geschreven wordt.

  Kijk eens naar een zender waar je normaal gesproken je neus voor ophaalt of naar iets wat je dodelijk saai vindt.

  Simpele dingen, maar wanneer je bewust andere dingen doet dan normaal verandert je leven al.  Uitproberen

  Probeer het volgende eens uit:

  * Kook eens een maaltijd volgens een heel nieuw recept met ingrediënten die je nog nooit hebt gegeten.

  * Fotografeer alle bloemen en planten in je tuin of in je straat of in een deel van het park en zoek uit wat voor soort het is.

  * Doe eens alsof je een toerist bent in je eigen stad op dorp en bekijk alles met heel andere ogen. Neem foto’s en schrijf een reisverslag zoals je dat zou doen wanneer je naar Nederland gekomen was vanuit een ver land en ons land volkomen onbekend voor je was.

  * Pak een landkaart van Nederland en prik blind een plaats of gebied waar je het komende weekend doorbrengt. Of volgende week donderdag. Zorg dat je van te voren alles te weten komt over die plaats.
  Maak een blog aan op bijvoorbeeld Blogger.com en schrijf over je bezoek aan je ervaringen.

  * Kies eens een heel andere manier om je vrije dag door te brengen. Of neem een vrije dag en besteed die helemaal aan jezelf en aan iets wat je normaal gesproken nooit zou doen.

  * Verdiep je eens in iets waar je nog helemaal niets vanaf weet. Leer iets wat je nog helemaal niet kent.  Doe iets anders dan anders

  Bovenstaande voorbeelden zijn bedoeld om het idee over te brengen van het avonturier zijn binnen je normale omgeving.

  Ook al is dat misschien maar een half uurtje per dag. Breek uit de routine en de sleur en doe iets wat aanvoelt als een avontuur.

  Doe iets wat misschien wel een beetje eng is om te doen. Of wat je helemaal niet aanspreekt in eerste instantie.

  Doe het alleen maar om jezelf wat meer afwisseling te geven. En wie weet bevalt het wel en heb je er een nieuwe interessante tijdsbesteding bij.

Boekentip:

 • Groots en meeslepend leven
 • Groots en meeslepend leven

  Maak van sleur het leukste dat er is!

  Bij een Groots en Meeslepend leven heb je meteen een wild, creatief en avontuurlijk beeld, maar je hoeft er de deur niet voor uit.

  Je hoeft alleen maar avontuurlijker en creatiever te denken.
  Dit is een boek dat je helpt om alles wat je tóch moet doen op een zo creatief mogelijke manier in te vullen en er anders naar te kijken.
  Het helpt je om dankbaarder te zijn voor wat je hebt.

  Je dagelijkse sleur, dat ís je leven. Je kunt het maar beter zo groots en meeslepend mogelijk maken.

  Te koop bij: Bol.com

Andere interessante artikelen:

Boekentip:

groots en meeslepend leven
Groots en meeslepend leven

Een ode aan dagelijkse sleur
Maak van sleur het leukste dat er is! Bij een Groots en Meeslepend leven heb je meteen een wild, creatief en avontuurlijk beeld, maar je hoeft er de deur niet voor uit. Je hoeft alleen maar avontuurlijker en creatiever te denken.
Te koop bij Bol.com

populaire artikelen
 • thailand
  Dankbaarheid

  Dankbaar zijn voor alles wat je hebt, kan je meer geluk in je leven brengen. Kijk naar wat je wel hebt in plaats van te denken aan wat je mist.

 • welk bedrijf beginnen
  Welk bedrijf past bij jou

  Wil je voor jezelf beginnen en je eigen onderneming gaan starten? Je eigen baas worden en alle beslissingen zelf nemen? Hier vind je tips en informatie over het starten van een eigen bedrijf.

 • mindfulness
  Mindfulness

  Wij leven gehaast en proberen veel dingen tegelijkertijd te doen. Daardoor krijgt niets echt onze aandacht. Mindfulness oefeningen kunnen je helpen.

opleiding levenscoach

E-cursus


Verder lezen:

Wil je meer lezen, dan vind je hier een aantal relevante boeken: