• stran Thailand P.P. Relax
 • werken Leven van je blog
 • werken

  Je baan opzeggen een goed idee, of niet?

  Lees dit eerst voor je je baan opzegt!

  Het internet staat vol met oproepen om je leven om te gooien, het allemaal heel anders te gaan doen en je baan vaarwel te zeggen.

  Je wordt aangespoord om helemaal los te breken, alles achter je te laten en om je leven te gaan leiden zoals jij dat wilt. Je verdient je geld online en bent niet meer afhankelijk van een baan of een baas.

  Het vrije leven wordt voorgesteld als een leven in het paradijs waarin je nauwelijks meer hoeft te werken en toch riant kunt leven, al dan niet op een tropisch eiland. Maar.... wat is de werkelijheid...

  'The human spirit lives on creativity and dies in conformity and routine.'-
  Vilayat Inayat Khan


  Volg je passie!

  Je wordt opgeroepen om je passie te volgen en dan gaat alles verder vanzelf. Het lijkt alsof een paar leuke blogposts en de verkoop van een e-book er voor kan zorgen dat je je baan vaarwel kunt zeggen en dat het goede leven kan gaan beginnen.

  Helaas is het niet zo makkelijk als het vaak lijkt, online geld verdienen is namelijk ook hard werken. Wat er meestal niet wordt verteld is dat er heel veel werk moet worden verricht voor het zover is dat er met een blog genoeg geld kan worden verdiend om van te kunnen leven.


  Geld verdienen met je blog

  Kom erachter wat de Gouden Formule is om geld te verdienen met je Blog, kijk hier voor een gratis pdf om mee te starten.

  geld met je blog verdienen

  Online programma Blog Secrets
  Blog Secrets is hét online programma dat bloggers helpt om van hun blog een succesvolle online business te maken. De cursus is ontwikkeld voor zowel starters als meer ervaren bloggers.

  De maker van de cursus is Robbert Leenaarts. Hij is de eigenaar van een van de bekendere reisblogs van Nederland. Robbert zegde in 2014 zijn baan op en koos vervolgens voor vrijheid.

  Hij verdient al jaren een passief inkomen en heeft van zijn blog zijn werk gemaakt. Al voelt dat totaal niet zo, zo zegt hij zelf. Want dingen die leuk zijn om te doen, voelen nou eenmaal niet als werken.

  In Blog Secrets deelt Robbert al z'n geheimen, zodat ook andere bloggers geld met hun website gaan verdienen en zo vrijheid voor zichzelf creëren. Alle stappen van A tot Z worden besproken.
  Lees hier meer over deze cursus: Blog Secrets  Leven van je blog

  Om het harde werken aan je blog vol te kunnen houden betekent dat, dat je het bloggen wel heel erg leuk moet vinden om er zoveel tijd aan te besteden.

  Het betekent ook dat je heel erg goed moet zijn in wat je doet. Ook moet je ergens over schrijven waar interesse voor is en waar dus een doelgroep voor bestaat.

  Bovendien moet je er voor blijven zorgen dat je blog gelezen wordt door mensen, dus je marketing is super belangrijk en ook dat gaat je veel tijd kosten.

  Keihard werken

  Dus wanneer je weer een verhaal leest van iemand die schijnbaar zonder er veel aan te doen zomaar ineens een beroemde blogger werd en daarmee heel veel geld verdient online, bedenk dan dat hier meestal jaren van keihard werken aan vooraf is gegaan.

  Weten waar je aan begint

  Het is absoluut niet onmogelijk om te kunnen leven van je blog, zeker niet. Het is meerdere keren bewezen dat het kan. Het is zeker mogelijk om een goed online inkomen te verdienen.

  Maar je moet wel heel goed weten waar je aan begint. Je moet er op voorbereid zijn dat het lang kan duren en heel veel inspanning vraagt.

  Dat voorkomt dat je na een half jaar ploeteren het bijltje erbij neer gooit wanneer je merkt dat al dat geschrijf nog maar weinig resultaat oplevert in de vorm van bezoekers.

  Wat is de meerwaarde van jouw blog

  Wanneer je een blog wilt beginnen om er geld mee te verdienen, moet je een onderwerp kiezen waarmee je op ene of andere manier een meerwaarde kunt leveren aan het leven van anderen.

  Of makkelijker gezegd, je moet een probleem op lossen voor mensen. Hoe groter het probleem en hoe beter je bent in het oplossen van dat probleem, hoe meer kans je maakt dat je er geld mee kunt verdienen.

  Het makkelijkste is het natuurlijk om een probleem te gaan behandelen wat veel mensen hebben. Bijvoorbeeld het probleem: “Wat eten we vandaag?” of het probleem “Waar gaan we dit jaar naar toe op vakantie?”.

  Moeilijker wordt het wanneer je een probleem op wilt lossen waarvan de meeste mensen zich niet bewust zijn dat ze dat probleem hebben.

  Blog beginnen

  Wanneer je wilt gaan leven van je blog, moet je, uiteraard, beginnen met het opzetten van een blog.

  Daarna komt het aan op de discipline van het schrijven voor je blog. Die discipline kun je bereiken door voor jezelf een actie plan te maken.

  Als eerste maak je een blog agenda aan. In die agenda neem je de onderwerpen op waarover je wilt gaan schrijven.

  Stel dat je jezelf voorneemt om iedere week een artikel toe te voegen aan je blog, dan begin je met het bedenken van onderwerpen voor de komende drie maanden.

  Dat hoef je niet in een keer allemaal te bedenken, gebruik daarvoor bijvoorbeeld de eerste week van je start periode voor.

  Test

  Het bedenken van blog onderwerpen voor de komende drie maanden is direct een hele goede test voor je. Want wanneer het je niet lukt om voor de komende drie maanden een onderwerp per week te bedenken, moet je je ernstig af gaan vragen of het onderwerp wat je hebt gekozen voor je blog wel breed genoeg of interessant genoeg is om over te schrijven.

  Wanneer het een onderwerp is wat je echt aanspreekt en waarin je passie ligt, zal het geen probleem voor je zijn om onderwerpen te bedenken. Dan zul je makkelijk een half jaar of langer kunnen vullen met artikelen.


  Boektip:
  • On top | jouw handboek vooronline succes

   On Top is een inspiratiegids voor jonge vrouwen, vol humor en herkenbare situaties.
   Selfmade woman Anna Nooshin richtte in 2011 een van de meest succesvolle online magazines van Nederland op.
   In On Top deelt ze haar tips en ideeën over hoe ook jij het beste uit jezelf kunt halen.
   Te koop bij: Bol.com.


  Geld verdienen met je kennis

  Wanneer jij kennis hebt die anderen kan helpen, is dat een waardevol iets. Je kunt die kennis dan één op één verspreiden aan mensen, of aan een groep mensen tegelijkertijd.

  Maar je kunt ook slimmer te werk gaan door deze kennis onder te brengen in een online cursus, waarmee je op een veel makkelijkere manier honderden of duizenden mensen kunt bereiken.

  Misschien denk je dan jij geen kennis hebt die je kunt verkopen, maar waarschijnlijk vergis je je daar in. Vrijwel iedereen is goed in iets waar anderen weinig tot niets van weten. En daar kun jij hen bij helpen.

  Passief inkomen

  Een passief inkomen is inkomen wat je ook verdient wanneer je er niet direct voor aan het werk bent. Bijvoorbeeld doordat mensen jouw online cursus kopen terwijl jij lekker op het strand ligt.

  Wil je meer weten over hoe je een passief inkomen kunt verdienen met het maken en lanceren van een online cursus, lees dan hier verder:Boekentip:
 • bloggen als een pro
 • Bloggen als een pro

  Iedereen kan bloggen, maar hoe word je daarmee succesvol?
  Volgens blogexpert Elja Daae begint dat met authenticiteit, focus en toewijding. Een succesvol blog ligt daarmee ook voor jou binnen handbereik.
  Te koop bij Bol.com: Bloggen als een proEsther Molenaar helpt startende bloggers op weg met deze praktische bloggids en zet ze direct aan het werk. Haar methode staat voor:
- Het opbouwen van een waardevolle blog
- Het meten van de resultaten: wat levert je blog daadwerkelijk op?
- Het verbeteren van de effectiviteit - van SEO tot social media
- Het stap voor stap opbouwen van een stevige expertpositie binnen het vakgebied, zodat niemand meer om jou heen kan.De blog bijbel is hét handboek voor naast de laptop als je je eerste stappen in blogland zet of wilt leren van de bekendste Nederlandse bloggers!


Wil je wel bloggen, maar is er nog iets dat je tegenhoudt?
Je perfectionisme misschien? Die interne criticus? Angst voor zichtbaarheid? Of de reacties van anderen? Heb je nog geen idee waarover je kunt bloggen?
De auteur zet met dit boek de blogknop bij jou aan en helpt je met afscheid nemen van je eventuele belemmeringen om te bloggen en zichtbaar te worden.

Andere interessante artikelen:
dromen en doen

Wat zou jij het liefste doen als je niet gehinderd werd door tijd, geld, verplichtingen of andere beperkingen? Een wereldreis maken
meer leuke dingen doen
een eigen bedrijf beginnen
jouw droombaan vinden
emigreren?
Wat je droom ook is, begin er NU aan, is Esthers Jacobs belangrijkste advies. Lees meer over dit boek: Wat is jouw droom?

populaire artikelen
 • thailand
  Dankbaarheid

  Dankbaar zijn voor alles wat je hebt, kan je meer geluk in je leven brengen. Kijk naar wat je wel hebt in plaats van te denken aan wat je mist.

 • welk bedrijf beginnen
  Welk bedrijf past bij jou

  Wil je voor jezelf beginnen en je eigen onderneming gaan starten? Je eigen baas worden en alle beslissingen zelf nemen? Hier vind je tips en informatie over het starten van een eigen bedrijf.

 • mindfulness
  Mindfulness

  Wij leven gehaast en proberen veel dingen tegelijkertijd te doen. Daardoor krijgt niets echt onze aandacht. Mindfulness oefeningen kunnen je helpen.

Registreer nu een .nl-domeinnaam voor € 1,-

E-cursus


Verder lezen:

Wil je meer lezen, dan vind je hier een aantal relevante boeken: